Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczkowe serduszka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

buraki 2 szt
olej 3/4 szklanki
kakao 2 łyżki
jajko 4 szt
mąka 2 i 1/2 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

polewa

polewa czekoladowa 1 szt
wiórki kokosowe 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczkowe serduszka

Buraki ugotować do miękkości lub upiec. Obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub zblendować. wymieszać wszystkie suche składniki. Jajka roztrzepać z olejem. do masy jajecznej dodawać porcjami składniki suche i zmiksować. Przełożyć do foremek w kształcie serc. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni około pół godziny. Ostudzone ciasteczka polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 12.02.2016 11:10
ciekawy przepis
Bernadeta1 11.02.2016 21:17
takie Walentynkowe, smaczne serduszka
Ela427 11.02.2016 16:10
ciekawie wyglądają
Benita 11.02.2016 14:32
bardzo pomysłowe
monikaT83 11.02.2016 13:58
Ciekawy pomysł :)
IZABELA29 11.02.2016 11:11
świetne serducha
Madzai 11.02.2016 10:38
Ale pyszności :)
Krystyna32 11.02.2016 10:15
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak