Buraczkowe serduszka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • buraki

    2 szt
  • olej

    3/4 szklanki
  • kakao

    2 łyżki
  • jajko

    4 szt
  • mąka

    2 i 1/2 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki

polewa

  • polewa czekoladowa

    1 szt
  • wiórki kokosowe

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki ugotować do miękkości lub upiec. Obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub zblendować. wymieszać wszystkie suche składniki. Jajka roztrzepać z olejem. do masy jajecznej dodawać porcjami składniki suche i zmiksować. Przełożyć do foremek w kształcie serc. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni około pół godziny. Ostudzone ciasteczka polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
matesko 12.02.2016 11:10
ciekawy przepis
Bernadeta1 11.02.2016 21:17
takie Walentynkowe, smaczne serduszka
Ela427 11.02.2016 16:10
ciekawie wyglądają
Benita 11.02.2016 14:32
bardzo pomysłowe
monikaT83 11.02.2016 13:58
Ciekawy pomysł :)
IZABELA29 11.02.2016 11:11
świetne serducha
Madzai 11.02.2016 10:38
Ale pyszności :)
Krystyna32 11.02.2016 10:15
bardzo apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat