Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BURACZKI ZE ŚLEDZIEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki ćw małe 30-40 dag
matjasy 0,5 kg
ogórki kiszone 3-4 szt
jabłka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: BURACZKI ZE ŚLEDZIEM

SKŁ. ZALEWY DO BURACZKÓW

PÓŁ SZKL. OCTU WINNEGO
1 ŁYŻECZKA MIODU
4 ZIARNA PIEPRZU
3 GOŻDZIKI
3 ZIARNA ZIELA ANG.
LIŚĆ LAUROWY

SKŁ. SOSU

1 SZKL. JOGURTU NATURALNEGO
PÓŁ SZKL. MAJONEZU
KOPEREK , SÓL , PIEPRZ

MAŁE BURACZKI UGOTOWAĆ W ŁUPINACH , OBRAĆ I UŁOŻYĆ W SŁOJU.

PRZYGOTOWAĆ ZALEWĘ DO BURACZKÓW.
DO OCTU DODAĆ 1 ŁYŻECZKĘ SOLI , PODANE PRZYPRAWY
MIÓD , WLAĆ 1 i PÓŁ SZKL. WODY I ZAGOTOWAĆ.
ZALAĆ BURAKI GORĄCĄ ZALEWĄ , ODWRÓCIĆ SŁOIK DO GÓRY DNEM NA 3 DNI.
ŚLEDZIE POKROIĆ W PASKI , BURACZKI W PLASTERKI , A OGÓRKI I JABŁKA W KOSTKĘ.
WŁOŻYĆ DO MISKI I ZALAĆ SOSEM. WYMIESZAĆ.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak