buraczki zasmażane z czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    5 sztuk
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki w skórce ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczach. Posolić, dodać pieprzu, cukru i sok cytrynowy, przeciśnięty czosnek. Wymieszać, przesmażyć. Podawać na zimno lub gorące.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat