buraczki zasmażane z czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    5 sztuk
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki w skórce ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczach. Posolić, dodać pieprzu, cukru i sok cytrynowy, przeciśnięty czosnek. Wymieszać, przesmażyć. Podawać na zimno lub gorące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat