buraczki zasmażane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    1 kg
  • smalec

    2 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • pieprz zmielony

    1/2 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżka
  • ocet winny

    1 łyżeczka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- buraki ugotować w łupinie i ostudzone obrać i utrzeć na tarce grubsze oczka
- na smalcu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę
- dodać starte buraki do cebuli i do smaku pieprz,sól,cukier,ocet winny
- mieszając podsmażać
- na buraki wsypać mąkę i szybko dobrze zamieszać-zagęścić
- SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 11.03.2014 15:37
pyszne do II dania
pestka 28.09.2013 00:14
świetny dodatek obiadowy
fotoviderek 14.08.2013 07:51
Świetny dodatek do obiadu :)
Bernadeta1 20.03.2013 00:44
na ciepło bardzo smaczne
teresa18 18.12.2012 22:15
moje ulubione
Wafelek2601 16.11.2012 10:09
Wyśmienite
RenataZ-et 29.10.2012 14:47
bardzo takie lubię
Anna169Hosz 15.09.2012 13:24
Lubię buraczki w takiej wersji.
caralajna 08.09.2012 20:31
pyszne, lubię buraczki
misia53 22.08.2012 11:39
już tyle lat mam a nigdy moje nie smakują mi tak jak u kogoś......hihi.... chyba kwestia dosmaczenia...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat