Buraczki z zasmażką

Buraczki z zasmażką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    3 szt
  • sól do smaku

  • masło

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1 płaska łyżka
  • sok z cytryny

  • woda

    5 łyżek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Buraczki z zasmażką

Buraki gotować w osolonej wodzie ok. pół godziny. Następnie zetrzeć je na tarce o drobnych oczkach.
Na patelni rozgrzać masło, dodać do niego mąkę. Wrzucić starte buraki, wymieszać. Dodać trochę soku z cytryny do smaku oraz 5 łyżek wody. Wymieszać i dusić na patelni ok.5 minut, mieszając aby buraki się nie przypaliły. Podawać na ciepło.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

fotoviderek 12.05.2013 08:56
Smaczne buraczki :)
JaPaqc 24.02.2013 10:39
też takie buraczki robię
Ewa6274879 18.02.2013 22:46
lubię buraczki na ciepło, obiad od razu jest smaczniejszy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat