Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z zasmażką

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 3 szt
sól do smaku
masło 1 łyżka
mąka pszenna 1 płaska łyżka
sok z cytryny
woda 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z zasmażką

Buraki gotować w osolonej wodzie ok. pół godziny. Następnie zetrzeć je na tarce o drobnych oczkach.
Na patelni rozgrzać masło, dodać do niego mąkę. Wrzucić starte buraki, wymieszać. Dodać trochę soku z cytryny do smaku oraz 5 łyżek wody. Wymieszać i dusić na patelni ok.5 minut, mieszając aby buraki się nie przypaliły. Podawać na ciepło.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 12.05.2013 08:56
Smaczne buraczki :)
JaPaqc 24.02.2013 10:39
też takie buraczki robię
Ewa6274879 18.02.2013 22:46
lubię buraczki na ciepło, obiad od razu jest smaczniejszy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak