Buraczki z sosem majonezowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    2 łyżki
  • ugotowane buraczki

    400 gram
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • czosnek

    1 ząbek
  • sok z jednej cytryny

  • ocet winny

    wg uznania
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki pokroić w grubą kostkę. Majonez połączyć z musztardą i rozdrobnionym czosnkiem. Doprawić sokiem z cytryny, octem winnym, solą i pieprzem. Połączyć z buraczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 20.01.2014 17:13
takich jeszcze nie robiłam
Róża1 15.01.2014 23:04
ciekawy pomysł:-)
Ania67 11.10.2013 08:25
Takich jeszcze nie jadlam
IwonaKa 30.09.2013 00:05
takich buraczków jeszcze nie jadłam
Malgorzata549 27.08.2013 14:49
proste i dobre :)
Ada-Gaba 03.05.2013 06:53
muszę wypróbować
Seba 23.03.2013 10:42
uwielbiam buraczki
smakowita 15.07.2012 22:46
fajny przepis
ewelina/bunia 30.06.2012 20:44
nigdy nie jadłam...
berys18 13.02.2012 17:45
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat