Buraczki z papryką w słoiku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    6 kg
  • papryka czerwona

    1 kg
  • cebula

    0,5 kg
  • ocet 10 %

    1 szkl
  • woda

    1 litr
  • cukier

    0,5 szkl
  • sól

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki ugotować,obrać i zmielić(lub zetrzeć).Paprykę i cebulę również zmielić dodać do nich resztę składników i zagotować(gotować jeszcze 10min).Następnie dodać do buraków i wymieszać i gotować jeszcze 10min.Rozłożyć do słoiczków i pasteryzować ok20min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat