Buraczki z papryką na zimę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    6 kg
  • cebula czerwona

    10 szt
  • ocet 10 %

    0,75 litra
  • woda

    0,75 litra
  • cukier

    1 1/2 szkl
  • sól

    2 łyżki
  • papryka

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki ugotować, gdy przestygną zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Paprykę pokroić w kosteczkę i cebulę w paski. Wszystko to ugotować do miękkości. Zalać to zalewą przygotowaną z octu, wody, cukru i soli. Całość gotujemy w garnku z 15-20 minut. Gorącej nakładamy do słoików i odwracamy do góry nogami. Idealne na zimę do obiadku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 15.07.2013 22:12
pyszne buraczki na zimę
gosia56 25.12.2012 11:58
robię podobne pycha
cooleczka 18.12.2012 11:53
bardzo lubię
aisza1 08.12.2012 13:14
niema to jak własnej roboty, pycha
Mariusz10 23.06.2012 19:15
lubię takie
junox 04.01.2012 15:23
super
Grażyna13 28.12.2011 09:19
Pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat