Buraczki z papryką i cebulką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    4 kg
  • cebula

    1/2 kg
  • papryka

    1/2 kg
  • ocet

    1 szklanka
  • woda

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • olej

    1 szklanka
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki ugotować w skórze,obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach,cebule i papryki zetrzeć na mniejszych oczkach.Starte warzywa wymieszać w garnku z pozostałymi składnikami i zagotować przez 10 minut,uważać aby nie przypalić.Na koniec gorące buraki wkładamy do słoików i obracamy do góry wieczkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Michał2 20.10.2014 10:55
moje ulubione:)
Wacław 19.10.2014 11:52
pyszne,robimy podobnie
engie23 19.10.2014 09:56
uwielbiam takie zwłaszcza do obiadku :)
Wafelek2601 19.10.2014 09:54
Pyszne na zimę i nie tylko
pestka 19.10.2014 08:54
z pewnością z bardzo dobre
halina17 18.10.2014 21:57
Dobre buraczki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat