buraczki z papryką do słoików

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    5 kg
  • papryka czerwona

    1 kg
  • cebula

    5 szt
  • olej

    1 szkl
  • ocet

    3/4 szkl
  • woda

    1/2 litra
  • sól

    1 łyżka
  • cukier

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki należy ugotować i zetrzeć na tarce jarzynowej Paprykę i cebulę kroimy drobno i wrzucamy do dużego garnka na rozgrzany wcześniej olej wymieszany z wodą, solą,cukrem i octem Gotujemy to ok. 10 minut po czym wrzucamy starte buraki i gotujemy jeszcze ok 5 minut pilnując by się nie przypaliło Gorące wkładamy do słoików i pasteryzujemy 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 16.02.2013 21:57
pyszne
maciek7 06.06.2012 21:27
super
Joanna108 30.05.2012 12:22
super
smakowita 17.04.2012 18:13
smaczne
ilka_86 16.04.2012 09:42
uwielbiam
joanna77 21.08.2011 21:48
ja też takie robie,sa bardzo dobre
Mysiunia 10.04.2011 14:05
smaczne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat