Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
buraki
6 kg -
cebula
8 sztuk -
papryka
2 kg -
cukier
1 szklanka -
sól
2 łyżki -
ocet 10 %
0,5 litra -
woda
2 szklanki -
olej
2 szklanki
Sposób przygotowania
paprykę i cebulę obrać i pokroić w paski
2 szklanki wody zagotować z cukrem solą i octem. Do gotującej się zalewy wsypać pokrojoną cebulę i paprykę. Wszystko razem gotować jeszcze 5 minut.
ostudzić
zimną zalewę wlać do buraczków , dodać 2 szklanki oleju, dobrze wymieszać i odstawić na 1 godz. do przegryzienia
włożyć do słoików. Pasteryzować 10 minut
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się