Buraczki z papryczką od Hamrocyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki ćwikłowe

    6 kg
  • cebula biała

    1 kg
  • papryka żółta

    1 kg
  • sól

    2 łyżeczki
  • cukier

    400 gram
  • ocet 10 %

    0,5 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Buraczki z papryczką od Hamrocyka foto
Cebulę obrać, paprykę dokładnie umyć i osuszyć , zmielić w maszynce do mięsa lub robocie kuchennym.
Krok 2 - Buraczki z papryczką od Hamrocyka foto
Buraki dokładnie umyć , ugotować i następnie obrać ze skórek , zetrzeć na grubej tarce.
Do dużego garnka wrzucić paprykę z cebulą oraz buraki , dodać cukier , ocet i sól , gotować razem około 30 minut.
Krok 3 - Buraczki z papryczką od Hamrocyka foto
Słoiki dokładnie umyć i wyparzyć.Następnie nałożyć do nich buraczki , dokładnie zakręcić słoiki. Pasteryzować 15 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 10.01.2014 13:36
przepyszny dodatek do obiadu :)
marinia 30.09.2013 22:45
mmmm coś przepysznego :)
6zer 30.09.2013 21:55
najlepsze połaczenie
joanna__s 30.09.2013 21:46
Uwielbiam te buraczki!
Karolcia12 30.09.2013 21:40
dosyć ciekawe
cooleczka 30.09.2013 21:19
jadłam coś takiego u mojej cioci, były super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat