Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z musem pigwowoym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1/2 kg
pigwa 1/2 kg
cukier 1 łyżeczka
pieprz do smaku

Porada

Najlepsze na ciepło, ale można też jeść na zimno

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z musem pigwowoym

Buraczki opłukać i ugotować na miękko. Po ostudzeniu zetrzeć na drobnej tarce. Owoce pigwy opłukać, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne, i pokroić. Włożyć do garnka, zalać około szklanką wody, gotować około 15 minut. Po ugotowaniu przetrzeć przez sito, pozostałość na sicie wyrzucić. Buraczki wymieszać z musem z pigwy, doprawić pieprzem do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 05.09.2015 10:54
pyszne do obiadku
pestka 04.09.2015 21:06
bardzo ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak