Buraczki z miodem

Buraczki z miodem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nieduże buraki

    1 kg
  • masło

    2 łyżki
  • miód

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • świeżo starty chrzan

    1 łyżka
  • cynamon Prymat

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Buraczki z miodem

Umyte buraczki zalać dużą ilością gorącej wody i ugotować do miękkości. Odlać wodę, przelać zimną wodą, obrać i pokroić w słupki. Na patelni stopić masło z miodem, włożyć buraczki, oprószyć cynamonem Prymat i solą. Przesmażyć, potrząsając patelnią. Podawać ciepłe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

szajba2 22.01.2011 15:18
słodkie buraczki
Barbara55 05.09.2010 13:52
ciekawe połączenie ale na pewno smaczne - trzeba kiedyś spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat