Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z kaszą gryczaną i brukselką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 100 g
buraki czerwone 3 szt
brukselka 200 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżki
smietana 18% 2 łyżki
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
masło lub margaryna 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z kaszą gryczaną i brukselką

Buraczki czerwone umyć ,i ugotować w osolonej wodzie w łupinach.
Obrać zetrzeć na tarce o grubszych oczkach. Brukselkę ugotować z odrobiną soli .Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu.
Buraczki starte podgrzać na roztopionym maśle ,dodać trochu śmietany i soku z cytryny do smaku ,posolić .Wymieszać i podawać z kaszą i brukselką na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 07.11.2015 11:20
fajny obiadek
mileneczka5 07.11.2015 08:19
smacznie na talerzyku:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak