buraczki z kapusta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    2 kg
  • kapusta

    2 kg
  • cebula biała

    40 dag
  • cukier

    20 dag
  • woda

    1 szkl
  • ocet

    1 szkl
  • sól

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki gotować 40min. Nastepnie zetrzeć na tarce i pokroic kapuste. wszystkie składniki wymieszać razem i pozostawić na 4 godz. potem wkładać w słoiki i zalewać sokiem. słoiki gotować 30 min. dobre do obiadu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
traktorek 11.12.2010 15:46
też tak robię pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat