Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z jarmużem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 4 szt
jarmuż 8 liści
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
olej 3 łyżki
sok z cytryny 1/2 szt
ząbek czosnku 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Buraczki można podawać jajo dodatek do obiadu lub z gorącą chrupiącą bagietką na kolację.

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z jarmużem


Buraczki oczyścić , wypłukać , pokroić w kostkę, dusić na oleju przez 15 min. Dodać rozdrobniony jarmuż, posiekaną dymkę, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól.pieprz. Dusić aż buraczki będą miękkie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 18.08.2016 09:00
wow z jarmuzem nie probowalam, ciekawy przepis:-)
Urszula Świeca 09.08.2016 19:58
Dzięki za miłe komentarze.))
Babeczka35 09.08.2016 07:10
Smaczne buraczki:)
IKrakowianka 08.08.2016 21:32
ciekawy pomysł
kuchcik89 08.08.2016 19:27
nie próbowałam jeszcze jarmużu, jestem ciekawa smaku tych buraczków!:)
Edith85 08.08.2016 15:53
Fajny pomysł
Róża1 08.08.2016 15:40
ciekawy pomysł !!!!!
Ola1984 08.08.2016 15:08
Ciekawe połączenie :)
KORAL 08.08.2016 13:37
Smaczna przystawka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak