Buraczki z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • jabłka

    2 szt
  • buraki czerwone

    2 kg
  • margaryna

    70 g
  • Kwas cytrynowy Prymat

  • mąka

  • cukier

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki umyć, zalać gorącą wodą, ugotować, obrać i zetrzeć na tarce.
Jabłka obrać zetrzeć na tarce,dodać do buraków i wymieszać.
Cebulę obrać, drobno pokroić.

Tłuszcz rozgrzać na patelni, dodać cebulę, po chwili dodać mąkę i przygotować białą zasmażkę.
Do buraków dodać zasmażkę, cukier, kwasek cytrynowy, sól wymieszać i zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat