Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z granatem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 4-5 podłużne
granat
ser kozi 100 gram
szpinak świeży 50 gram
oliwa
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z granatem

Buraczki zawijamy w folię spożywczą, pieczemy do miękkości i studzimy. Zimne obieramy i kroimy w plasterki. Z granatu wyjmujemy ziarenka. Ser rozkruszamy. Liście szpinaku przepłukujemy i dokładnie osuszamy.
Szpinak oraz plasterki buraczków układamy naprzemiennie na przygotowanych talerzach. Wierzch posypujemy ziarnami granatu i serem kozim. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i oprószamy przyprawami do smaku. Podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.12.2016 14:03
smaczna kolacja
gusia1000 01.12.2016 14:49
Lubię tak jeść.
justynkag 01.12.2016 11:12
Świetne dobranie składników.Muszę koniecznie spróbować
Madzai 01.12.2016 10:10
Fajny pomysł
olkaaa 01.12.2016 09:45
ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak