buraczki z dżemem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    6 szt
  • masło

    2 łyżki
  • ocet winny

    1 łyżka
  • dżem pomarańczowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki wyszorować, ugotować w skórkach, ostudzić, obrać i pokroić w cienkie paski. Na patelni rozgrzać masło, dodać dżem pomarańczowy i ocet, podgrzać, cały czas mieszając, aby powstał jednolity sos, dodać pokrojone buraczki, lekko posolić i wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Roman5 11.02.2011 09:05
pomyslowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat