Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z chrzanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 3 kg
chrzan świeżo starty 500 g
cukier 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z chrzanem

Buraki gotujemy do miękkości.
Po ugotowaniu zalewamy zimną woda i studzimy.
Obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

Chrzan czyścimy i także ścieramy jak buraki.
Doprawiamy cukrem i solą .
Nakładamy do słików ,zakręcamy .
Pasteryzujemy 5-7 minut .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 16.10.2012 11:28
bajka, uwielbiam takie buraczki
pacpaw 10.09.2012 21:01
po naszemu ćwikła
Ewa6274879 10.09.2012 00:14
lubię jeść takie do mięska :)
olkaaa 08.09.2012 16:33
moje ulubione
Wacław 06.09.2012 08:29
bardzo lubię takie do smażonej ryby
IZABELA29 06.09.2012 08:03
ja je bardzo lubię .
caralajna 05.09.2012 22:53
lubię :)
aginaa 05.09.2012 22:09
fajne
alaaa 05.09.2012 19:41
nie robiłam takich buraczków,robię ale w zalewie octowej
ziutula
ziutula 05.09.2012 13:21
do mięska pycha
adelajda 05.09.2012 11:01
robię podobne ! super !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak