Buraczki z cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    1 kg
  • cebula

    2
  • sól

  • cukier

    do smaku
  • ocet

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane cebulki kroimy w kostkę i solimy. Odstawiamy, aby zmiękła.Buraczki gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy, chłodzimy i obieramy.Obrane buraczki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starte buraczki łączymy z przygotowaną cebulką. Dodajemy cukier i ocet. Dokładnie mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 01.04.2015 20:46
mniam mniam, najlepszy dodatek do obiadu
Jodaj 08.08.2014 11:52
zdrowe i pyszne buraczki :)
IwonaDD 01.03.2014 14:15
proste i pyszne
gibli 23.02.2014 09:20
moje ulubione
ONY_za_kare 31.01.2014 16:47
lubie takie buraczki
Wacław 14.01.2014 11:39
pyszne do obiadku
romanrafal 05.01.2014 08:57
pyszne buraczki
mela25 04.01.2014 08:17
domowe najlepsze
mirosława4 03.01.2014 23:03
bardzo dobre do pieczonego bądź duszonego mięska
SmacznaPyza 03.01.2014 22:00
moja rada - lepiej buraczki upiec, są potem smaczniejsze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat