Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z cebulą i czosnkiem

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

buraki czerwone 2 kg
cebule 2
czosnek 3 ząbki

ZALEWA

ocet 1 szklanka
cukier 1,5 szklanki
sól płaska łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
ziele angielskie 7 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z cebulą i czosnkiem

Kroki postępowania

1
Buraki gotujemy w łupinach do miękkości, odcedzamy i studzimy.
Krok 1 - Buraczki z cebulą i czosnkiem  foto
2
Następnie obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Buraczki z cebulą i czosnkiem  foto
3
Czosnek i cebulę mielimy na drobno w rozdrabniaczu, po czym dodać do potartych buraków.
Krok 3 - Buraczki z cebulą i czosnkiem  foto
4
ZALEWA: Ocet, sól oraz cukier zagotować i wrzucić przyprawy. Po zagotowaniu odstawić na 3 godziny.
Krok 4 - Buraczki z cebulą i czosnkiem  foto
5
Zimną zalewę przecedzić przez sitko i wlać do buraków. Dokładnie wymieszać.
Krok 5 - Buraczki z cebulą i czosnkiem  foto
6
Przekładamy buraki do słoików i zakręcamy je. Gotujemy słoiki około 15 minut.
Krok 6 - Buraczki z cebulą i czosnkiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz33 21.03.2021 13:28
Bardzo ciekawa propozycja. Gratuluję:-)
Futka 31.03.2015 19:43
Przepyszne buraczki :) Bardzo lubię takie połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak