Buraczki wiórki.

Buraczki wiórki.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    1 kg.
  • czarny pieprz mielony Prymat

  • sól do smaku

  • cukier

  • ocet

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki gotujemy w skórce do miękkości,potem zalewamy zimną wodą 5 min. następnie obieramy, trzemy na wiórki,doprawiamy tak aby były jeszcze ciepłe.Sól łyżeczka,pieprz szczypta,cukier łyżka, ocet łyżka.
Buraczki powinny być słodko kwaśne,można dosypać więcej cukru jak ktoś lubi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Madziela

01.10.2015 18:20
porada się przydala

Wafelek2601

10.06.2015 10:53
Przepyszne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat