Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki wiórki na ciepło

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 6 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
ocet 1 łyżka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki wiórki na ciepło

Buraczki gotujemy w wodzie do miękkości, odlewamy wodę i studzimy. Obieramy ze skórki i ścieramy na tarce na drobne wiórki. Na patelnię wlewamy łyżkę oliwy i podsmażamy buraczki, dodajemy ocet, sól i pieprz, do smaku. Całość mieszamy i podajemy do obiadku :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 01.10.2015 18:22
zaraz je zjem razem z monitorem :)
Renata9 17.10.2014 15:18
fajny przepis na buraczki
Ola1young 17.10.2014 14:44
tez takie lubimy i robimy
Bernadeta1 17.10.2014 12:04
lubię taki dodatek do obiadu
Futka 17.10.2014 12:01
Wspaniałe buraczki :)
Mniam 17.10.2014 11:20
Takie buraczki smakują mi najbardziej z mielonym- pyszności!
Sroczka 17.10.2014 11:14
I ja lubię takie buraczki.
Beatris 17.10.2014 11:05
Bardzo lubię takie dodatki do obiadu:)
Kasnaj 17.10.2014 10:38
Takie buraczki to ja lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak