Buraczki wiórki na ciepło

Buraczki wiórki na ciepło

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    6 szt
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

  • ocet

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki gotujemy w wodzie do miękkości, odlewamy wodę i studzimy. Obieramy ze skórki i ścieramy na tarce na drobne wiórki. Na patelnię wlewamy łyżkę oliwy i podsmażamy buraczki, dodajemy ocet, sól i pieprz, do smaku. Całość mieszamy i podajemy do obiadku :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Madziela

01.10.2015 18:22
zaraz je zjem razem z monitorem :)

Renata9

17.10.2014 15:18
fajny przepis na buraczki

Ola1young

17.10.2014 14:44
tez takie lubimy i robimy

Bernadeta1

17.10.2014 12:04
lubię taki dodatek do obiadu

Futka

17.10.2014 12:01
Wspaniałe buraczki :)

Mniam

17.10.2014 11:20
Takie buraczki smakują mi najbardziej z mielonym- pyszności!

Sroczka

17.10.2014 11:14
I ja lubię takie buraczki.

Beatris

17.10.2014 11:05
Bardzo lubię takie dodatki do obiadu:)

Kasnaj

17.10.2014 10:38
Takie buraczki to ja lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat