buraczki wiórki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    1/2 kg.
  • sól

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

buraczki umyć i ugotować w osolonej wodzie,odcedzić obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach przyprawić cukrem do smaku,octem lub kwaskiem cytrynowym także do smaku w/g uznania jak kto woli wszystko wymieszać i podawać do mięsa pieczonego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Madziela 01.10.2015 18:24
najlepszy dodatek do drugiego dania :)
IKrakowianka 07.11.2013 21:42
świetne do obiadu
Wacław 29.06.2013 10:36
lubię takie do II dania :)
kanu83 03.09.2012 20:47
smaczniutike
Wafelek2601 26.08.2011 08:12
bardzo lubię buraczki, ale właśnie tylko takie domowe
Iwona51 08.05.2011 12:08
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat