Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki w zalewie octowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 3 kg
woda 9 szklanek
ocet 2 1/3 szklanki
cukier 1 szklanka
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki w zalewie octowej

Małe buraczki ugotować. Wodę z octem, cukrem i przyprawami zagotować. Ugotowane buraczki obrać, wrzucić do gotującej się zalewy. Ponownie zagotować. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, zapasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 21.12.2011 10:53
fajne
RenataZ-et 15.11.2011 17:10
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak