Buraczki w smietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    4 szt
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • śmietana 18 proc

    3 łyżki
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • chrzan świeży

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki gotujemy w wodzie z dodatkiem kucharka .Gdy będą miękkie wyciągamy je i studzimy .Ścieramy na tarce .Dodajemy chrzan .Mieszamy razem z śmietaną . doprawiamy pieprzem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat