Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki w słoiczkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 3 kg
sól 2 łyżki
cukier 4 łyżki
ocet 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki w słoiczkach

1. Buraczki ugotować i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

2. Wrzucić do garnka wstawić na mały gaz i leciutko podgrzewać. Dodać cukier, sól i ocet i wymieszać. Można to robić bez podgrzewania ale wtedy cukier wolniej się rozpuszcza.

3. Przygotować słoiczki, nakładać buraczki - jak najwięcej. Pasteryzować ok 20-23minuty

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 29.04.2013 09:45
też zaprawiamy i pózniej zimą jak znalazł
Dorian 30.10.2012 07:59
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak