Buraczki w occie

Buraczki w occie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • małe buraczki

    2 kg
  • Zalewa:

  • wody

    6 szklanek
  • octu

    1 1/2 szklanki
  • cukru

    1 szklanka
  • ziele angielskie

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • sól

    do samku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte buraczki ugotować, obrać, włożyć do przygotowanej, gotującej się zalewy. Zagotować. Włożyć od słoików i pasteryzować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rutynka 20.11.2012 08:28
wyśmienite:)
Pani Domu 15.10.2012 17:53
pyszne buraczki
jozefinach 05.10.2012 09:15
Uwielbiam buraki.
sylwiusia055 03.10.2012 08:33
do zupy dobre
gusia1000 01.10.2012 19:22
Też tak robię na zimę.
Justa32 01.10.2012 16:33
świetne
miroslawa 30.09.2012 17:59
Napewno pyszne. Uwielbiam buraczki pod każdą postacią.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat