Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki 1 kg młode
ocet 10 % 1/2 szklanki
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżka
woda 1 litr
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki w occie

Kroki postępowania

1
Buraczki opłukać, zalać wrzątkiem i gotować do miękkości, Po wystudzeniu obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki. Ciasno układać w słoikach.
Krok 1 - Buraczki w occie  foto
2
Do wody wlać ocet, dodać cukier i sól, wrzucić listki laurowe i ziele angielskie i zagotować.
Krok 2 - Buraczki w occie  foto
3
Gorącą zalewą zalać buraczki, tak aby w słoiku znalazły się ziarenka ziela angielskiego i listek laurowy. Zakręcić słoiki. Buraczki pasteryzować ok. 20 minut.
Krok 3 - Buraczki w occie  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.09.2016 18:30
koniecznie muszę zrobić
Patrycja33 09.09.2016 10:14
uwielbiam takie buraczki!
Mniam 26.07.2016 08:09
Z buraczków zawsze robię sałatkę na zimę. Takich nie robiłam.
Krzysztof15 26.07.2016 06:12
tez takie robie pyszne
bertpvd 25.07.2016 22:17
fajny szybki przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak