Buraczki w occie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    1 kg młode
  • ocet 10 %

    1/2 szklanki
  • sól

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżka
  • woda

    1 litr
  • Ziele angielskie całe Prymat

    5 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Buraczki w occie  foto
Buraczki opłukać, zalać wrzątkiem i gotować do miękkości, Po wystudzeniu obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki. Ciasno układać w słoikach.
Krok 2 - Buraczki w occie  foto
Do wody wlać ocet, dodać cukier i sól, wrzucić listki laurowe i ziele angielskie i zagotować.
Krok 3 - Buraczki w occie  foto
Gorącą zalewą zalać buraczki, tak aby w słoiku znalazły się ziarenka ziela angielskiego i listek laurowy. Zakręcić słoiki. Buraczki pasteryzować ok. 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 21.09.2016 18:30
koniecznie muszę zrobić
Patrycja33 09.09.2016 10:14
uwielbiam takie buraczki!
Mniam 26.07.2016 08:09
Z buraczków zawsze robię sałatkę na zimę. Takich nie robiłam.
Krzysztof15 26.07.2016 06:12
tez takie robie pyszne
bertpvd 25.07.2016 22:17
fajny szybki przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat