buraczki w jajkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    2 sztuki
  • jajko

    2 sztuki
  • kefir

    50 ml
  • mąka

    1 łyżka
  • por

    50 gram (zielony)
  • mozzarella

    50 gram
  • pieprz

    do smaku
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Buraczki ugotować na parze w skórce, gdy ostygną obrać ze skórki i pokroić na paski lub talarki. Ułożyć na patelni.


2. Jajka roztrzepać z kefirem i mąką na gładką masę, doprawić solą i pieprzem, zalać buraczki. Por pokroić, a mozzarellę zetrzeć na tarce i posypać nimi całość.


3. Smażyć na małym ogniu pod przykryciem, aż jajka się zetną, a ser stopi. Można na końcu podpiec w celu zrumienienia sera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 24.09.2013 15:42
ciekawy pomysł na sytą kolację
Krystyna32 20.09.2013 08:45
fajny pomysł
Wafelek2601 26.07.2013 21:14
Świetny pomysł
czekoladka_m 20.04.2013 18:10
Nigdy nie łączyłam buraczków i jajek, a szkoda:)!
jordi 04.04.2013 17:46
ciekawy pomysł
Motorek 16.02.2013 10:25
bardzo smaczne
RenataZ-et 10.12.2012 18:32
pomysł pierwsza klasa!
cooleczka 04.12.2012 18:26
lubię sałatki z burakiem
Katarzyna59 29.11.2012 17:59
rewelacja
gacopierz23 21.09.2012 09:23
kolorowo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat