Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 4 szt
jajko 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki w cieście

Buraki obmyć włożyć do wody i zagotować, nastęnie przykryć garnek i gotować jeszcze ok 30 min, na małym ogniu, nastęnie po ostudzeniu buraki obrać i pokroic w niezbyt grube plastry.Plastry buraków posypać z obu stron solą, jajka roztrzepać, buraki zanurzać najpierw w jajku nastęnie w bułce tartej. śmażyć z obu stron na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 12.05.2011 21:31
chyba w panierce a nie w cieście ,jeszcze nie jadłam,muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak