Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki tradycyjne na 3 smaki z chrzanem, czosnkiem i majonezem
Kroki postępowania
Buraczki wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy (1 łyżeczka soli) i gotujemy do miękkości. Studzimy.
Buraczki możesz doprawić na 3 smaki zamieszczone poniżej.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do buraczków. Wymieszać z majonezem i chrzanem. Doprawić cukrem,solą i pieprzem.
Ilość chrzanu można zwiększyć lub zmniejszyć.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do buraczków. Wymieszać z majonezem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawić cukrem,solą i pieprzem.
Ugotowane i obrane buraczki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Cebule obieramy,kroimy w drobną kosteczkę lub również ścieramy na tarce.
doprawiamy, solą, pieprzem, cukrem,olejem i octem.