Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki tarte do słoika

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 3 kg
sól 2 łyżeczki
cukier 4 łyżki
ocet 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki tarte do słoika

Buraki należy oczyścić i dokłądnie umyć. Po ugotowaniu obieramy je ze skórki. Scieramy je na tarce na drobnych oczkach. Doprawiamy do smaku solą, cukrem oraz octwem. Trzeba próbować, ponieważ każdy lubi inny smak, jednak nie ma co przesadzać z octem. Mieszamy, aby cukier sie rozpuścił.
Tak przygotowanymi buraczkami napełniamy słoiczki. Uciskamy łyżką, aby wyeliminować jak najwięcej powietrza jakie pojawiają się w słoiku. Szczelnie zakręcamy i pasterysujemy około 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.01.2014 22:50
Też tak robię.
Andysz 22.08.2012 08:45
super;)
parysek10 30.05.2012 22:57
przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak