Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki tarte

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 2 1/2 kg
sól 1 łyżka
cukier 1/2 szklanka
ocet 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki tarte

Buraczki gotujemy w łupinach, obieramy. Następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przygotowujemy zalewę: ocet, cukier oraz sól zagotowujemy, dodajemy buraczki i gotujemy około 5 minut. Przekładamy do słoików, pasteryzujemy 10 minut. Buraczki są niezastąpione bo barszczu, chłodnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak