Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Z kodem DS10 rabat na zakupy na sklep.prymat.pl SPRAWDŹ

Buraczki po Flamandzku

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki
2 opakowania(grubo starte)
rodzynki
2 łyżki
oliwa
3 łyżki
keczup pikantny
3 łyżki
mąka ziemniaczana
1 łyżeczka
sok z cytryny
do smaku
cukier
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
wino czerwone
1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki po Flamandzku

Rozgrzać oliwę, włożyć lekko rozmrożone buraki , wsypać moczone wcześniej w cieplej wodzie, osączone rodzynki i dusić razem 10 min, podlewając winem i mieszając.Gdy płyn odparuję, dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszaną z 1-2 łyżkami wody, zagotować, doprawić keczupem, pieprzem i szczyptą soli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 06.06.2012 19:05
fajne
Fiffi 29.05.2012 20:25
takicj jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak