Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki pieczone glazurowane

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1 kg
oliwa 10 łyżek
dżem porzeczkowy 4 łyżki/ z czarnej pożeczki
sok z pomarańczy 4 łyżki
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki pieczone glazurowane

Wykonanie:
Buraczki dokładnie umyć, osuszyć, skropić oliwą, ułożyć na foli aluminiowej w piekarniku. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 90 minut. Następnie obrać, pokroić w plastry, przyprawić i podsmażyć przez chwilę na oliwie. Po chwili wlać sok z pomarańczy, dodać dżem, skropić sokiem z cytryny i smażyć na wolnym ogniu do momentu aż buraczki pokryją się glazurą- staną się błyszczące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 16.07.2017 09:10
Super pomysł na dodatek do obiadu :)
SzczyptaChili 15.07.2017 11:51
Smaczny dodatek do obiadu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak