Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki pasteryzowane na zimę

3.0
(14)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Pyszne buraczki pasteryzowane na zimę, które są wspaniałym dodatkiem do obiadu! Doskonale smakują z kotletem mielonym oraz innymi rodzajami mięs. Tak przygotowane buraczki, odpowiednio przechowywane, będziecie mogli jeść jeszcze długo poprzygotowaniu.

Składniki:

buraki czerwone 3 kilogramy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
ocet 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki pasteryzowane na zimę

Buraki (bez obierania) ugotować w wodzie. Po ugotowaniu obrać ze skórki i zetrzeć na tarce (na wiórki). Starte buraczki przyprawić do smaku solą i octem. Przełożyć do słoików. Słoiki dobrze zakręcić i gotować w garnku z wodą przez około 15-20 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 03.12.2013 21:38
teraz jak znalazł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak