Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki na zimno z jabłkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 5
jabłka 2
cebula biała
sok z cytryny
pieprz
sól do smaku
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki na zimno z jabłkiem

Obrane buraki ugotować, ostudzić.Ścieramy je na tarce o dużych oczkach razem z jabłkami. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do buraków i jabłek. Całość mieszamy i dodajmy oliwę, sok z cytryny, sól, pieprz i cukier wg uznania do smaku. Odstawić na około 30 min do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak