buraczki na zimno do słoików

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    5 kg
  • woda

    1 litr
  • ocet 10 %

    2 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • liście laurowe Prymat

    4
  • pieprz

    kilka ziaren
  • czosnek

    1/2 główki
  • cebula

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • olej

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki zagotować, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce. Pozostałe składniki oprócz oleju zagotować. Ostudzić i dodać olej, zalewę wlać do buraków, wymieszać. Pasteryzować 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat