Buraczki na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki ćwikłowe

    1/2 kg
  • cebula biała

    1 sztuka
  • oliwa

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyzka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane buraczki gotujemy w osolonej wodzie, a następnie studzimy i scieramy na tarce o dowolnych oczkach(ja lubię te najmniejsze oczka). Cebulę tez ścieramy na tarce dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. I gotowe doskonałe do obiadu. Takie buraczki mają całkiem inny smak niż te ze słoiczka robione na occie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 18.11.2013 10:12
my też lubimy takie
Rybciia 02.09.2013 11:37
bardzo lubię :-)
Dorian 06.03.2013 18:41
pyszny dodatek do obiadku
Jodaj 13.02.2013 11:41
najlepszy dodatek do obiadu :)
ElizaT 24.01.2013 10:49
lubię buraczki
pajbek 21.01.2013 23:01
Lubię buraczki i na ciepło i na zimno :-)
gosia56 16.01.2013 13:58
napewno pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat