Buraczki na gorąco

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duże buraczki

    2
  • łyżka masła

    1
  • łyżeczka płaska mąki zwykłej

    1
  • sól i cukier

    Do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki gotujemy az będa miękkie. Po ugotowaniu obieramy je i trzemy na tarce na dużych łezkach. Maslo roztapiamy i dodajemy burzczki. Przesmażamy na wolnym ogniu przyprawiając cukrem i solą. Na koniec dodajemy mąke. Mieszamy i jeszcze chwilkę przesmażamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 07.01.2011 11:59
bardzo lubię buraczki a do tego są zdrowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat