Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na ciepło do obiadu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe duże 3 szt
śmietana 1 szkl
masło 120 g
sól do smaku
pieprz
ocet 1 łyżeczka
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na ciepło do obiadu

Buraki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,zalać szklanką wody i dusić do miękkości(jeśli woda odparuje wcześniej a bedą twarde to jeszcze podlać wodą). Kiedy woda odparuje dodać ocet i masło, cały czas mieszać aż się rozpuści.Następnie dodać śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Doprowadzić do wrzenia.Podawać ciepłe z mięsem i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 24.01.2014 16:23
pychota!!!!!
Megg 21.01.2014 23:11
Bardzo smaczne buraczki :-)
ppaulina 21.01.2014 20:42
jadłam podobne :)
dada 21.01.2014 12:26
mniam mniam :-)
Magula 21.01.2014 08:13
Ze śmietaną jeszcze nie jadłam, jakoś blado wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak