Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na ciepło

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 4 sztuki
Kwas cytrynowy Prymat
cukier
masło
sól
pieprz
mąka

Porada

Podane proporcje wystarczą na około 5 obiadowych porcji.

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na ciepło

4 duże buraki gotujemy w łupinach aż będą miękkie. Wyjmujemy z wody, studzimy i obieramy. Ścieramy na grubych oczkach i wrzucamy do garnka. Wlewamy tyle wody żeby prawie przykrywała buraki. Dodajemy szczyptę kwasku cytrynowego, 2 szczypty cukru, 1 łyżkę masła, sól i pieprz do smaku. Mieszamy i dodajemy stopniowo, powoli 1 łyżkę mąki cały czas intensywnie mieszając. Po odparowaniu większej części wody i uzyskaniu właściwej konsystencji podajemy.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 22.09.2014 10:54
pyszne buraczki
Magula 21.09.2014 10:09
mniam lubię i chyba dziś zrobię do obiadku
pajbek 21.09.2014 10:07
Dla mnie: pyszne :-)
gosia1988 21.09.2014 08:11
lubię takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak