Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na ciepło

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone
smalec
cukier
sól
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na ciepło

W garnuszku rozpuszczamy ok. 2 łyżek smalcu. Na roztopiony smalec wyciągamy ze słoiczka buraczki (wg. innego mojego przepisu "buraczki na zimę"). Doprawiamy do smaku solą i cukrem. Na koniec dodajemy trochę mąki aby zagęścić buraczki. Podajemy na ciepło, idealne jako dodatek do gulaszu, roladek itp. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 21.07.2014 19:07
ulubione buraczki w moim domu
agnieszka214 21.07.2014 11:35
lubie buraczki z mięsem
bhb8 21.07.2014 07:10
niestety nie przepadam za buraczkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak