Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na ciepło

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4 szt
sok z cytryny 2-3 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki
masło 1 łyżka
śmietana 18 proc 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na ciepło

Buraki obieramy i gotujemy w wodzie. Jak będą miękkie ścieramy na tarce (ja miksuje w blenderze). Do garnka dajemy masło, buraczki, sok z cytryny i cukier – podsmażamy.Do ciepłych i podsmażonych buraczków dodajemy 2 łyżki śmietany, podsmażamy jeszcze przez ok 1-2 minuty.
Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak