Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BURACZKI NA CIEPŁO

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

burak 1 kg
margarya 1/4 kostka
sól do smaku
cukier do smaku
cyrtyna 1 szt
mąka 1-2 łyżeczki
woda 50-70 ml

Przepis i sposób przygotowania na: BURACZKI NA CIEPŁO

Buraki ugotować w skórce (ze ściętymi końcówkami, bo dają gorycz). Gdy są miękkie obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Na roztopioną margarynę włożyć buraki, dopraw według upodobań.Dusić tak około 5 mieszając co jakiś czas.na koniec zapraw delikatnie woda z mąką. smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 12.09.2013 21:32
wyglądają pysznie :)
babi17 17.12.2012 14:16
pyszne buraczki
kamyk 24.09.2012 20:31
ja bardzo lubię do mielonego
Habibi 22.09.2012 21:46
Sto lat takich nie jadlam ;)
Norgiusz 21.08.2012 06:40
lubie
Papryczka 15.08.2012 11:53
smaczny dodatek
romanrafal
romanrafal 09.08.2012 16:52
uwielbiam takie buraczki
wulkanxd 29.07.2012 21:29
super
Aleksandraa 28.07.2012 11:55
pyszne do obiadu, chociaż preferuje bez zaprawiania :)
Aleksandraa 28.07.2012 11:55
pyszne do obiadu, chociaż preferuje bez zaprawiania :)
Aleksandraa 28.07.2012 11:55
pyszne do obiadu, chociaż preferuje bez zaprawiania :)
Aleksandraa 28.07.2012 11:55
pyszne do obiadu, chociaż preferuje bez zaprawiania :)
Aleksandraa 28.07.2012 11:55
pyszne do obiadu, chociaż preferuje bez zaprawiania :)
Aleksandraa 28.07.2012 11:55
pyszne do obiadu, chociaż preferuje bez zaprawiania :)
Aneta41 27.07.2012 23:18
bardzo lubię choć nie wychodzą mi tak smaczne jak u mojej mamy
SmacznaPyza 27.07.2012 21:47
ale jak się odetnie końcówki to dużo soku w gotowaniu zostanie w wodzie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak