Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki marynowane w całości

5.0
(85)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 2 kg
woda 3 szklanki
ocet 1 szklanka
cukier 0,5 szklanki
sól 1 łyżka
kminek Prymat 1 opakowanie
czosnek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki marynowane w całości

Kroki postępowania

1
Małe buraczki należy dokładnie umyć i ugotować w całości. Po ugotowaniu odcedzić , wystudzić i obrać.
Wodę na zalewę gotuję, następnie dodaję ocet, sól i cukier. Wszystko dokładnie mieszam do rozpuszczenia się składników
Krok 1 - Buraczki marynowane w całości foto
2
Do starannie umytych i wyparzonych słoików wkładam czosnek ( 1-2 ząbki pokrojone na cząstki ) i kminek ( pół łyżeczki) ale do części, i oczywiście buraczki, dość ciasno.
Krok 2 - Buraczki marynowane w całości foto
3
Zalewam goracą zalewą, zakręcam i pasteryzuję, od zagotowania 20 minut. (Buraki z kminkiem wykorzystuję do ugotowania barszczu)
Krok 3 - Buraczki marynowane w całości foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 22.09.2012 15:11
napewno pyszne
eliza135 19.09.2012 09:07
właśnie je mam zamiar robić
-Natka- 18.09.2012 12:54
uwielbiam takie buraczki! Twoje wyglądają niezwykle smakowicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak