Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
małe buraki czerwone
1 kg -
woda
3 szklanki -
ocet 10 %
1 szklanka -
cukier
1/2 szklanki -
sól
1 łyżka -
Liść laurowy suszony Prymat
4-5 sztuk -
NASIONA KMINKU
1 łyżeczka -
Ziele angielskie całe Prymat
6-7 sztuk
Przepis i sposób przygotowania Buraczki marynowane
Zagotować zalewę z wymienionych składników.
Do umytych i wyparzonych słoików układamy buraki i zalewamy przygotowaną zalewą,zakręcamy.
Gotowe słoiki ustawiamy do góry dnem.Po około 20 minutach odwracamy i odstawiamy do spiżarni.
Komentarze (5)