Buraczki marynowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • małe buraki czerwone

    1 kg
  • woda

    3 szklanki
  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • cukier

    1/2 szklanki
  • sól

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4-5 sztuk
  • NASIONA KMINKU

    1 łyżeczka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    6-7 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki umyć i ugotować,po ostudzeniu obrać ze skórki.
Zagotować zalewę z wymienionych składników.
Do umytych i wyparzonych słoików układamy buraki i zalewamy przygotowaną zalewą,zakręcamy.
Gotowe słoiki ustawiamy do góry dnem.Po około 20 minutach odwracamy i odstawiamy do spiżarni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata92 26.09.2016 09:01
Fajne na zimę :)
Madziela 30.09.2015 17:53
zaraz takie zrobię :)
Magula 03.10.2013 09:59
robię podobne, dodaję papryke czerowną i są pyszne, Twoje z pewnością tez
dodi 03.10.2013 08:27
smaczne buraczki
babajaga1969 03.10.2013 00:16
w całości nie marynowałam tylko starte z dodatkami, ale przepis podoba mi się

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat